De essentie van de Dag van de Trage Weg:
mensen samen brengen op en rond trage wegen.

Wat organiseer je?

Dat bepaal je helemaal zelf. Het programma van de Dag van de Trage Weg is een bonte verzameling van grote en kleine activiteiten. Samen geven ze een krachtig signaal voor meer en betere trage wegen.

Je kan een klassieker organiseren: een wandel- of fietstocht langs bekende en minder bekende of zelfs bedreigde en afgesloten paden. Wil je liever wat anders? Denk dan eens aan een fotozoektocht, een vertelling of een fototentoonstelling. Al dan niet met een drink achteraf. Of voor de doeners: waarom eens niet een overgroeid pad openmaken?

Klik hier voor inspiratie en praktische tips

Wie kan iets organiseren?

Het antwoord op die vraag is simpel: iedereen. Een paar buren die de handen in elkaar slaan, een afdeling van Natuurpunt, de KWB of een jeugdbeweging, een stads- of gemeentedienst die aan trage wegen werkt: elk initiatief dat trage wegen in de kijker zet is welkom. En je bent vrij om je eigen inhoudelijke accenten te leggen.

Meer info over de organisatoren

Samenwerken

Een gouden tip: organiseer je activiteit samen met de gemeente, de heemkundige kring, de Landelijke Gilde of een andere organisatie in je buurt. Zo bereik je een groter publiek én krijg je gegarandeerd meer weerklank voor je activiteit.

Lees hier hoe je dat concreet aanpakt

Breng je buurt op de hoogte

Je zou ervan schrikken hoeveel mensen houden van wandelen en fietsen. Zeker in deze coronatijden. En allemaal houden ze van fijne paden en trage wegen. De kunst is dus om al deze mensen te laten weten dat ze kunnen meedoen aan jouw Dag van de Trage Weg-activiteit.

Klik hier voor onze communicatietips Of download meteen affiche en flyer

Downloads

Om je nog beter te helpen, hebben we enkele voorbeelddocumenten voor je klaarstaan die je helpen om een activiteit te organiseren. Je vindt hier ook het materiaal om reclame te maken voor je activiteit.

Bekijk de downloads

Veelgestelde vragen

Heb je nog een vraag?

Zit je met een concrete vraag waar je niet zo direct een antwoord op vindt? We helpen je met het grootste plezier aan een antwoord.

Stel hier je vraag
De Dag van de Trage Weg dankt zijn succes aan jouw inzet.
Hartelijk dank!