De essentie van de Dag van de Trage Weg:
mensen samenbrengen op en rond trage wegen.

Welk soort activiteit kan je organiseren?

Dat bepaal je helemaal zelf. Het programma van Dag van de Trage Weg is een bonte verzameling van grote en kleine activiteiten. Maar samen geven ze een krachtig signaal voor meer en betere trage wegen.

Je kan een klassieker organiseren: een wandel- of fietstocht langs bekende en minder bekende, of zelfs bedreigde en afgesloten paden. Wil je liever wat anders? Denk dan eens aan een fotozoektocht, een vertelling of een fototentoonstelling. Al dan niet met een drink achteraf. Of voor de doeners: waarom eens niet een overgroeid pad openmaken of kleine onderhoudswerken uitvoeren?

Klik hier voor inspiratie en praktische tips

Wie kan een activiteit organiseren?

Het antwoord op die vraag is simpel: iedereen. Een paar buren die de handen in elkaar slaan, een afdeling van Natuurpunt, de KWB of een jeugdbeweging, een stads- of gemeentedienst die aan trage wegen werkt: elk initiatief dat trage wegen in de kijker zet is welkom. En je bent vrij om je eigen inhoudelijke accenten te leggen.

Meer info over de organisatoren

Samenwerken

Een gouden tip: organiseer je activiteit samen met de gemeente, de heemkundige kring, de Landelijke Gilde of een andere organisatie in je buurt. Zo bereik je een groter publiek én krijg je gegarandeerd meer weerklank voor je activiteit.

Lees hier hoe je dat concreet aanpakt

Communicatie

Je zou ervan schrikken hoeveel mensen van wandelen en fietsen houden. En allemaal kiezen ze steevast voor fijne paden en trage wegen. De kunst is om al deze mensen te laten weten dat ze kunnen meedoen aan jouw Dag van de Trage Weg-activiteit. Breng dus zeker jouw buurt op de hoogte!

Klik hier voor onze communicatietips

Downloads

Om je nog beter te helpen, hebben we enkele voorbeelddocumenten voor je klaarstaan die je kunnen helpen bij het organiseren van jouw activiteit. Je vindt hier ook al het reclamemateriaal voor je activiteit.

Bekijk de downloads

Heb je nog een vraag?

Zit je met een concrete vraag waarop je 't antwoord niet vindt?
Stel ze hier en wij nemen contact met je op.

Stel hier je vraag
De Dag van de Trage Weg dankt zijn succes aan jouw inzet.
Hartelijk dank!