Op deze pagina vind je communicatiemateriaal en achtergrondinformatie om je activiteit te organiseren en bekend te maken.

Belangrijk om weten: alle organisatoren die een activiteit registreren, krijgen vanaf half september een pakket met campagnemateriaal toegestuurd. Op deze pagina vind je o.a. de digitale versies van het logo, de affiche en flyer die je kan gebruiken om online reclame te maken voor je activiteit.


Logo's

Affiche en flyer

Werkwijze voor het sjabloon om de affiche te personaliseren:
Vul de praktische info van je eigen activiteit in, print het sjabloon uit en knip en plak het op de affiche op de voorziene plek - onder het logo van Dag van de Trage Weg.

Beelden (met logo)

Deze beelden etaleren de vele voordelen van trage wegen en hun verscheidenheid.
Je kan ze gebruiken als campagnebeeld of printen en als flyer gebruiken. Zet dan op de achterkant de praktische info van je eigen activiteit.

Oproep (website & sociale media)

Beelden (zonder logo)

Voorbeeldbrieven om naar je gemeente te sturen

We raden aan om je gemeente op de hoogte te brengen van de activiteit die je organiseert op de Dag van de Trage Weg. Zeker als je een afgesloten weg wil openmaken of terreinwerken wil uitvoeren.

Persbericht

Nodig journalisten en fotografen van de lokale pers uit voor jouw activiteit. Een artikel in de krant of een bericht op de regionale televisie zijn vaak een hefboom om zaken in beweging te krijgen. Pas het voorbeeld-persbericht aan met info over jouw activiteit. Een goede foto helpt altijd om de aandacht te trekken.

DTW-wegwijzers en Trage Wegen-actielint

Bewegwijzering van je route is heel interessant om ook individuele wandelaars over de soms onbekende parels te leiden. Download hieronder een PDF in A4-formaat waaruit je telkens drie roteerbare thema-pijlen kan snijden. Gebruik best stevig papier en lamineer ze, en plak of prik ze op elke splitsing!

Het actielint is perfect om een trage weg in te huldigen, de wandelroute te markeren, het terrein van de onderhoudswerken af te spannen,... Gratis te verkrijgen zolang de voorraad strekt (UPDATE september 2022: al het actielint is uitgedeeld).

Download DTW-bewegwijzering Vraag je actielint aan Bel ons

Draaiboek

Wil je alle info van deze website liever op 't gemak in één handzaam document lezen of delen met andere mensen in je groep? Download dan hier het draaiboek dat we samenstelden voor mensen die de Dag van de Trage Weg willen organiseren.