IMG20231015154144
17 okt.
Tocht

Drempelvrij wandelen tussen kabouters en paddenstoelen in Belsele

Op zondag 15 oktober was het een komen en gaan van véél goed volk in Belsele bij Sint-Niklaas. De Raaklijn vzw organiseerde samen met Muziekcentrum 't Ey een heerlijke namiddag vol activiteiten rond trage wegen. Wij wandelden mee op de gegidste drempelvrije wandeling en zagen dat het goed was.

We kozen voor de middellange route van 4,5 km en hadden het geluk dat we konden aansluiten bij twee gidsen met de beste verhalen over nestkastjes, tondeldozen, bedreigde buurtwegen, letterzetters en de Keltische boomkalender. Terwijl onze jongste enthousiast op zoek ging naar alle kabouters die langs de route wonen, keek onze oudste haar ogen uit bij de vliegenzwammen die - heksenkringgewijs - speciaal voor de Dag van de Trage Weg tevoorschijn gekomen waren. Met blozende wangen - en de paraplu in de aanslag genoten we van de heerlijke chocolademelk die we onderweg kregen aangeboden.

Her en der langs de route kwamen we ook poëtische sporen tegen van die andere Dag van de Trage Weg-activiteit in Belsele: de zieleversjes van Sabine Maes doen deugd aan 't hart.

Eenmaal terug aan het vertrekpunt maakten de kinderen nog een stel boompizza's om de kastanje op de koer van 't Ey ook wat te voeden en schilderden ze een eigen houten kabouter. Regen of geen regen: in Belsele zagen we alleen maar blije gezichten.