Tocht of parcours
Fiets- of wandelroute
Alle leeftijden

Wandeling langs de oude Meerselsevoetweg

De werkgroep Trage Wegen Hoogstraten samen met Erfgoed Hoogstraten en Natuurpunt Markvallei organiseren op zondag 15 oktober 2023 een mooie wandeling langs de oude Meerselse voetweg, een trage weg achter het recreatiedomein de Mosten. De Oude Meerselseweg is, zoals de naam zelf zegt, de oude voetweg van Meer naar het noordelijkst gelegen gehucht Meersel, dat samen met het naastgelegen Dreef één dorpsgemeenschap vormde. De zandweg strekt zich uit over meerdere kilometers en komt uiteindelijk uit tegenover de watermolen van Meersel-Dreef. Het pad loopt parallel aan de rivier de Mark, doorheen een belangrijk en waardevol natuurgebied (VEN-gebied). De weg werd deels verhard (nu Eindsestraat), en bleef deels zandweg achter Rommensbos (Mosten) tot Meerlese Bergen.

De kinderen van de Meerse dorpsschool gingen vroeger langs deze zandweg op bedevaart naar Meersel-Dreef (en uiteraard ook een bezoek aan de speeltuin bij de Paters).

De stad Hoogstraten werkt momenteel aan een tragewegenplan waar deze oude voetweg zeker niet in mag ontbreken. De Dag van de Trage Weg biedt dé gelegenheid om aandacht te vragen voor deze kwetsbare wegen en in het bijzonder voor deze oude Meerselsevoetweg. De werkgroep Trage Wegen, Erfgoed Hoogstraten en Natuurpunt Markvallei nemen wandelaars op sleeptouw voor een verkennende wandeling in deze mooie natuurlijke omgeving.

Praktische info

Datum
Zondag 15 okt. 2023
14:00u - 16:00u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
De Mosten - Speelbos
Hoogeind 74,
2321 Hoogstraten
Locatie
Organisatie:
  • Trage Wegen Hoogstraten
Contactgegevens