Tocht of parcours
Alle leeftijden

Dag van de Trage Weg & Week van het Bos in Groenhove

Dit weekend staan de ‘trage wegen’ in de kijker. Die wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer bieden ongetwijfeld ook jou heel wat voordelen: ze zijn ideaal voor een fiets- of wandeltocht, je komt er tot rust in de natuur en ze vormen een veilig alternatief voor drukke straten. Bovendien vertellen deze vaak eeuwenoude verbindingen iets over de lokale geschiedenis. Jammer genoeg zijn veel van deze paden en wegjes afgesloten, ingepalmd of omgeploegd. De ‘Dag van de Trage Weg’ moedigt gemeenten aan om verwaarloosde wegen te herstellen.

Vandaag wandelen we over zo een heropende trage weg, gerealiseerd door de stad Torhout en de Vlaamse Landmaatschappij. Een sprookje maakt het ook aantrekkelijk voor kinderen vanaf 4 jaar en voor alle deelnemers jonger dan 16 voorzien we onderweg een rodedraadactiviteit. Bovendien is het de laatste dag van de ‘Week van het Bos’. Het hele land heeft tijdens corona de rust van het bos ontdekt, en dat bos verdient ook onze aandacht. We sluiten af met een receptie, aangeboden door de stad.

Inschrijven via de website van Natuurpunt. Afspraak op de parking van Groenhove, recht tegenover de manege (Bosdreef 8, Torhout) voor een wandeling van zo’n 4 km, onderbroken door enkele rustpauzes. Op verschillende plaatsen kan je een doorsteek nemen. Deelname is gratis. Toegankelijk voor kinderwagens en rolwagens met grote wielen.

Praktische info

Datum
Zondag 16 okt. 2022
14:00u - 16:30u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
Groenhovebos
Bosdreef ,
8820 Torhout
Locatie
Organisatie:
  • Natuurpunt Torhout
Contactgegevens