Trage Wegen wordt 20 jaar en dat vieren we door 20 trage wegen in de bloemetjes te zetten.

En jij bepaalt mee welke wegen dat zijn.

Alle organisatoren van de Dag van de Trage Weg 2022 kunnen een trage weg nomineren die voor hen bijzonder is en extra in de bloemetjes mag gezet worden. Elke trage weg komt in aanmerking: een populaire doorsteek voor de buurt, een idyllisch ruiterpad door het groen of een verborgen steegje langs achtertuinen. Maar evengoed een trage weg die momenteel niet in topconditie is door achterstallig onderhoud of verwaarlozing.

Hoe werkt het?

  • STAP 1

Organiseer jij dit jaar een activiteit voor de Dag van de Trage Weg? Dan kan je tot 30 september een trage weg nomineren. Dat doe je door het formulier hieronder in te vullen.


  • STAP 2

Uit alle inzendingen selecteert onze jury 20 trage wegen die we voor onze verjaardag gaan vieren. Die top 20 wordt in de week voor de Dag van de Trage Weg bekendgemaakt. De 20 geselecteerden krijgen een verjaardagsbordje met QR-code dat je aan de weg kan plaatsen. Zo kunnen alle passanten zien dat jouw weg een specialleke is en meedoet aan onze wedstrijd.


  • STAP 3

Vanaf de Dag van de Trage Weg tot 7 november kan iedereen mee stemmen op haar/zijn favoriete trage weg. Via deze website of de QR-code op het bordje.


  • STAP 4

Trage Wegen maakt het resultaat van de stemming half november bekend.

Wat valt er te winnen?

De 20 trage wegen die geselecteerd worden, krijgen een pakket waarmee ze letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet kunnen worden. We passen het pakket aan de noden van de weg aan.

De weg die de meeste stemmen haalt, wordt bovendien vakkundig onder handen genomen door het team van Trage Wegen zelf. We komen jouw weg opfleuren en opwaarderen volgens de regels van de natuurtechnische inrichtingskunst. Wat we precies gaan doen, hangt dus helemaal van de trage weg af. En in de lente van volgend jaar tonen we - op de Trefdag Trage Wegen - hoe we die trage weg hebben opgefleurd.

Welke trage weg wil jij nomineren?