Tocht of parcours
Bekendmaking en feest
Alle leeftijden

Voorstelling tragewegenkaart en inhuldiging straatnaamborden

De gemeente Lede is al enkele jaren bezig met haar tragewegenbeleid. Het is dan ook een hele klus: wegen inventariseren, analyseren, opknappen waar nodig en missing links oplossen. Gelukkig kan ze rekenen op tal van enthousiaste vrijwilligers. Zij gingen de afgelopen jaren op pad om de trage wegen en hun toestand in kaart te brengen. Samen met Regionaal Landschap Schelde-Durme, Trage Wegen vzw en de steun van Provincie Oost-Vlaanderen resulteerde dit in de opmaak van een tragewegenplan en de uiteindelijke tragewegenkaart. De trage wegen krijgen ook een officieel straatnaambord.

Een moment om te vieren! Op 17 oktober vindt de officiële inhuldiging plaats, vanaf 14u op het Kerkplein van Impe. Bij slecht weer verplaatsen de feestelijkheden naar de refter van Vrije Basisschool ’t Wimpelke. Na een welkomstwoordje licht de gedeputeerde voor mobiliteit, milieu en natuur Riet Gillis het belang van trage wegen in de provincie Oost-Vlaanderen toe. Vervolgens schetst het bestuur van Lede het proces van inventarisatie tot kaart dat de gemeente aflegde.

Rond 14u30 verkennen we in verschillende groepjes de trage wegen rond Impe onder leiding van een ervaren Pasar-gids. Een feestelijke receptie achteraf is helaas niet mogelijk omwille van de huidige coronamaatregelen. Iedere wandelaar krijgt wel een goedgevulde goodiebag mee naar huis met de nieuwe tragewegenkaart. Zo kan iedereen ook achteraf nog naar hartenlust wandelen en fietsen!

Wil je erbij zijn? Dat kan, maar de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan door te mailen naar peter.govaert@lede.be.

Praktische info

Datum
Zaterdag 17 okt. 2020
14:00u - 16:30u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
Kerkplein Impe
Ledestraat 1,
9340 Lede
Locatie
Organisatie:
  • Regionaal Landschap Schelde-Durme
Contactgegevens
Peter Govaert peter.govaert@lede.be