Bekendmaking en feest
Doorgang voor iedereen!
Volwassenen (18+)

Veilige verbinding hersteld tussen Ophasselt en Vloerzegem

Vanuit je straat of buurt autovrij stappen en trappen in alle richtingen: dit was en blijft de missie van onze vereniging.

Ondanks de vele inspanningen, is er vandaag nog geen autovrije verbinding tussen 11 van de 16 deelgemeenten en het stadscentrum van Geraardsbergen. Nochtans zijn de trajecten aanwezig, maar meestal belemmerd of ingepikt.

Toch is er een klein lichtpunt: met de Dag van de Trage Wegen 2020 kunnen we een herstelde dorpsverbinding instappen. Dit tussen deelgemeente Ophasselt en Vloerzegem (deel van Smeerebbe-Vloerzegem).

Hiervoor, en voor zes andere wegen, werd een vordering ingediend bij het vredegerecht op 3 januari 2013. Er volgden tussenvonnissen, getuigenverhoor, een plaatsopneming. En nu is de weg, hoofdzakelijk langs de Ophasseltbeek, hersteld. Dit via een nieuw brugje en valhekkens tussen weilanden.

We zijn blij met dit resultaat. Maar er blijven nu nog 10 van de 16 verbindingen die niet open en veilig of autovrij zijn. Geraardsbergen loopt en fietst zwaar achterop voor deze trage veilige en gezonde verbindingen.

Nochtans blijven, nu nog meer dan ooit, de noden groot om te zorgen voor gezonde en veilige verplaatsingen, zorg voor klimaat en sterke voedselwinning. En zonder respect voor elkaar en toepassing van wetgeving komen we ook niet echt vooruit.

Wil jij ook goeie verbindingen tussen mensen en dorpen? Stap dan mee op zondag 18 oktober om 10 uur. Afspraak aan snijpunt Kollenhoek-Alfonslaan in Ophasselt voor een leuke tocht van tweetal uren.

Meer info: armand matthijs - rebus.geraardsbergen@gmail.com

Praktische info

Datum
Zondag 18 okt. 2020
10:00u - 12:00u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
Snijpunt Kollenhoek-Alfonslaan
Kollenhoek 44,
9500 Geraardsbergen
Locatie
Organisatie:
  • REBUS
Contactgegevens