Tocht of parcours
Alle leeftijden

Stadssafari: kronkel mee langs trage wegen

Stadssafari op de Dag van de Trage Weg

Zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021

De rand van Antwerpen ligt bezaaid met trage wegen. Regionaal Landschap de Voorkempen organiseert op de Dag van de Trage Weg een stadssafari die deelnemers via ongekende paadjes op groene plekjes brengt. Wandelaars kiezen lengte, route en formule naar eigen vermogen en goesting. De dagtochten zijn 25 kilometer, 15 of 7 kilometer lang. Aan de tweedaagse formule met overnachting kunnen 80 mensen deelnemen.

Samen met de specialisten van Trage Wegen vzw stippelden we routes uit langs weggetjes waar je normaal nooit komt. Kies voor een gezinsvriendelijke wandellus, een uitdagende dagtocht of ga all the way met de tweedaagse en overnacht op een uniek plekje in beschermd landschap Ertbrugge in Deurne. Wij brengen je bagage van de startplek naar de slaapplek en zorgen voor bevoorrading voor alle deelnemers en verrassende stops onderweg.

Kan je niet kiezen en wil je toch in je eigen bed slapen? Je kan zowel zaterdag als zondag inschrijven en dus meer dan één route verkennen.

Schrijf je in via de website www.rldevoorkempen.be/safari

Korte wandellussen van 7 of 15 kilometer

3 euro per deelnemer inclusief snack en watertap.
Je start in Deurne (Schotensesteenweg 420) of aan het fort van Merksem (Fortsteenweg) tussen 8 en 15 uur. Liefst vooraf inschrijven. Je kan de dag zelf ook nog beslissen. Op de aankomstlocaties kan je genieten van een drankje aan de landschapsbar.

Dagtocht van 25 kilometer

10 euro per deelnemer inclusief snacks, watertap en velo-, waterbus- (enkel zuidelijke tocht) of tramticket.
Je start aan het station van Ekeren (noordelijke tocht) of aan de Schotensesteenweg 420 in Deurne (zuidelijke tocht) tussen 8 en 11 uur. Vooraf inschrijven.
Op zaterdag kan je kiezen voor de noordelijke tocht onder begeleiding van Pieter of Laura van Trage Wegen. Op zondag begeleiden Pieter en Laura de zuidelijke tocht. Voor de begeleide tochten zijn de plaatsen beperkt.

Wandelgoesting.be

Wandelweekend van 50 kilometer

60 euro per deelnemer inclusief snacks, bagagetransport, diner op zaterdagavond, camping, ontbijt en lunch op zondag.
Je start in Ekeren op zaterdag tussen 8 en 11 uur. Vooraf inschrijven. Beperkte plaatsen! Je kiest bij je inschrijving of je op eigen houtje wandelt of onder begeleiding.

win een gratis deelname aan de tweedaagse met ‘glampingovernachting’!

Beantwoord de wedstrijdvraag op www.rldevoorkempen.be/glamping correct en wie weet logeer jij op zaterdag 16 oktober in een super-de-luxe glampingtent op camping Ertbrugge! De winnaar wordt telefonisch en per e-mail gecontacteerd op woensdag 6 oktober. De prijs geldt voor 2 personen. Als de winnaar al ingeschreven en betaald had, betalen wij het inschrijvingsgeld terug voor de winnaar en zijn/haar wandelpartner.

Praktische info

Datum
Zaterdag 16 okt. 2021
08:00u - 18:00u
Zondag 17 okt. 2021
08:00u - 18:00u
Prijs
Prijs: 3 euro voor de korte lussen van 7 of 15 kilometer, 10 euro voor de dagtocht, 60 euro voor de tweedaagse
Locatie
Domein Ertbrugge
Boze Dreef ,
2100 Deurne, Antwerpen
Locatie
Organisatie:
  • Regionaal Landschap de Voorkempen
Contactgegevens
Sophie Maris 03 312 98 73 info@rldv.be