Tocht of parcours
Alle leeftijden

Met een sprookje in en rond het Groenhovebos

Opgelet: Vergeet niet om je in te schrijven voor deze activiteit.

De ‘Dag van de Trage Weg’ is een actieweekend waarbij ‘trage wegen’ in de kijker staan. Deze wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer bieden ongetwijfeld ook jou heel wat voordelen: ze zijn ideaal voor een fiets- of wandeltocht, je komt er tot rust in de natuur en ze vormen een veilig alternatief voor drukke straten. Bovendien vertellen deze vaak eeuwenoude verbindingen iets over de lokale geschiedenis.

Jammer genoeg zijn veel van deze paden en wegjes illegaal afgesloten, ingepalmd of omgeploegd. De ‘Dag van de Trage Weg’ moedigt gemeenten aan om verwaarloosde wegen te herstellen. Vandaag wandelen we over een zo’n heropende trage weg, gerealiseerd door de stad Torhout en de Vlaamse Landmaatschappij.
Een sprookje maakt het ook aantrekkelijk voor kinderen vanaf 4 jaar en voor alle deelnemers jonger dan 16 voorzien we onderweg een doe-activiteit. We sluiten af met een receptie, aangeboden door de stad.

Afspraak op de parking van Groenhove, recht tegenover de manege (Bosdreef 8, Torhout) voor een wandeling van zo’n 4 km, onderbroken door enkele rustpauzes. Op verschillende plaatsen kan je een doorsteek nemen. Deelname is gratis. Toegankelijk voor kinderwagens en rolwagens met grote wielen.

Praktische info

Datum
Zaterdag 16 okt. 2021
14:00u - 16:30u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
parking Groenhovebos
Bosdreef ,
8820 Torhout
Locatie
Organisatie:
  • Natuurpunt Torhout