Tocht of parcours
Alle leeftijden

(H)Ettingen Wandeling

Meer en betere paden en wegjes voor fietsers, voetgangers en ruiters. Dat is waar de Dag van de Trage Weg om draait. Op 16 en 17 oktober geven mensen op meer dan 150 plekken in Vlaanderen al wandelend, fietsend, spelend en feestend de trage wegen de aandacht die ze verdienen. Ook Oosterzele surft mee op de golf: welkom op zondag 17 oktober voor de (H)Ettingen Wandeling!

Van een eeuwenoude buurtweg tot een onbekend wandelpad of nieuw doorsteekje tussen wijk en centrum: voor fietsers, wandelaars en ruiters maken trage wegen het verschil. Ze zijn veilig, snel, gezond, mooi en – boven alles – het verkennen waard! Met Dag van de Trage Weg vragen mensen, verenigingen en gemeenten op een fijne manier meer aandacht voor de trage wegen. Met een tocht of parcours, culturele of educatieve activiteit, terreinwerken, feestjes, de actie ‘Doorgang voor iedereen!’, spel, avontuur en Weekendjes Weg!

“Ook in Oosterzele verdienen trage wegen meer aandacht,” zegt Filiep Van Grembergen van de Dienst Toerisme Oosterzele. “Onbekend is onbemind, dat geldt ook voor trage wegen. Met deze nieuwe en bewegwijzerde wandelroute, waarbij we maar liefst drie nieuwe trage wegen inlopen, ontdekken buurtbewoners mooie, oude paden die ze daarna hopelijk blijven gebruiken.”

Iedereen van harte welkom op 17 oktober om 14 uur aan Stokerij Van Damme. Graag vooraf inschrijven. Breng goeie wandelschoenen mee! Na de wandeling wordt een gratis drankje aangeboden in de feestzaal van de stokerij.

Een initiatief van Dienst Toerisme Oosterzele i.s.m. Trage Wegen Werkgroep Oosterzele en Natuurpunt Oosterzele

Praktische info

Datum
Zondag 17 okt. 2021
14:00u - 00:00u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
Stokerij
Issegem 2,
9860 Balegem (Oosterzele)
Locatie
Organisaties:
  • Toerisme Oosterzele
  • Trage Wegen Oosterzele
Contactgegevens