Tocht of parcours
Alle leeftijden

Fotowandeling 'Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen'

Nu corona onze wereld kleiner maakt, bieden wij je de kans om te reizen zonder ver te reizen. Wij doopten deze fotowandeling 'Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen'. De wandeling start aan de BOOT in Merkem (Houthulst) óf aan Eetkaffee Steenstraete in Bikschote (Langemark-Poelkapelle), dat is halverwege de route. Je wandelt op de oever van het Ieperleekanaal, vijf kilometer in de ene richting, vijf kilometer in de andere. Onderweg zijn 16 genummerde plaatjes bevestigd voorzien van een QR-code. De QR-codes herken je makkelijk aan het rode touwtje. Wanneer je die scant, kom je terecht op een pagina met prachtige foto’s. Die vertellen een beeldverhaal over tradities, gebruiken en rituelen in Azië en Afrika. Je kan een folder met de wandelroute downloaden, afhalen bij beide startpunten, of bij de toeristische diensten van de deelnemende gemeenten. Je kan deze wandeling in uw eentje – of met uw ‘bubbel’ – maken, of je kan er voor kiezen om je te laten begeleiden. In dat laatste geval graag een afspraak maken via 0475 21 43 20 of info@deboot.be.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit traject niemandsland of zo je wil, niemandswater. De ene oever was in handen van de Duitsers, de andere van de Britten/Fransen/Belgen. Alleen het water tussen beide legers in was van niemand, niemandswater dus. Bordjes en herinneringsbomen geven dat aan. Steenstraete werd berucht als de plek waar voor het eerst in de geschiedenis gifgas als massavernietigingswapen werd ingezet. Het is hoe dan ook een beladen plek, waarbij nu nog eens de complexe ervaring van de coronacrisis komt.

Voor dit project sloegen vzw de BOOT en Photolovers (Ronnie Dankelman en Diana Putters) uit Nederland de handen in elkaar. Het indrukwekkende werk van Ronnie Dankelman werd meermaals bekroond met internationale prijzen, onder andere bij National Geographic.

Voor de titel van ons project speelden we leentjebuur bij The Lau van The Scene.

De fotowandeling is veilig, boeiend en helemaal gratis.

Meer informatie: https://photolovers.nl/iwwi/

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland, i.s.m. Eetkaffee Steenstraete, Toerisme Westhoek en de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Houthulst en Ieper. Initiatiefnemers zijn vzw de BOOT (B) & Photolovers (NL).

Praktische info

Datum
Zaterdag 17 okt. 2020
08:00u - 19:00u
Zondag 18 okt. 2020
08:00u - 19:00u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
de Boot
Ieperleedijkstraat 1a,
8650 Merkem
Locatie
Organisatie:
  • vzw de BOOT
Contactgegevens
Bart Castelein 0475 21 43 20 info@deboot.be