Tocht of parcours
Alle leeftijden

Door het Groot Veld naar het Silsombos

De gemeente Steenokkerzeel organiseert op zondag 18 oktober 2020 een wandellus van 11 km vanuit de historische dorpskern van Humelgem, door het Groot Veld, naar het Silsombos (Erps-Kwerps) en terug. Er is ook een kleinere lus van 7,5 km voorzien, die keert iets vroeger terug en gaat niet langs het Silsombos.

Het Groot Veld is een waardevolle brok open ruimte die Steenokkerzeel, Kampenhout en Kortenberg verbindt met een netwerk van trage (landbouw)wegen. Je ziet er mooie vergezichten, met de kerktorens van de aangrenzende dorpen aan de horizon. Het gebied heeft dankzij zijn ligging een belangrijke verbindende rol binnen het natuur- en erfgoedproject De Groene Vallei. Het Silsombos maakt deel uit van de Groene Vallei. Knuppelpaden ontsluiten de drassige graslanden en broekbossen. Het gebied wordt gekenmerkt door een rijke flora waaronder negen orchideeënsoorten.

De lus van 11 km heeft een pauzemoment in het gezellige bezoekerscentrum Groene Vallei naast het Silsombos (www.groenevallei.be).

Omwille van het coronavirus wordt er geen gegidste groepswandeling georganiseerd. Coronaveilig deelnemen kan op verschillende manieren, kijk daarvoor op de wbesite: https://www.steenokkerzeel.be/dag-van-de-trage-weg-op-zondag-18-oktober-2020

Praktische info

Datum
Zaterdag 17 okt. 2020
00:00u - 23:59u
Zondag 18 okt. 2020
00:00u - 23:59u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
Kerk Sint-Catharina te Humelgem
Perpetstraat 27,
1820 Steenokkerzeel
Locatie
Organisatie:
  • Gemeentebestuur van Steenokkerzeel
Contactgegevens