Tocht of parcours
Alle leeftijden

Dag van het Zoniënwoud

ZET JE SCHRAP VOOR DE VIJFDE DAG VAN HET ZONIENWOUD

Samen voor het Zoniënwoud !

Op zondag 17 oktober 2021 staat het Zoniënwoud opnieuw in de schijnwerpers tijdens de vijfde Dag van het Zoniënwoud.

Dompel je onder in het Zoniënwoud, maak kennis met zij die voor het Bos zorgen, het beschermen en kom te weten hoe je zelf ook je steentje kan bijdragen aan het behoud van dit prachtige woud.

Gratis activiteiten voor jong en oud:

De vele partners die in en rond het bos actief zijn en de bosbeheerders van de 3 gewesten stellen samen met de Stichting Zoniënwoud een brede waaier aan gratis activiteiten voor die jong en oud een unieke kijk op het Zoniënwoud bieden.

  • Thematische wandelingen waar je alles te weten komt over de fauna en de flora van het bos, maar ook over het Unesco-Werelderfgoed en andere markante plekken..
  • Smeer je kuiten in en neem deel aan de begeleide fietstocht door het Zoniënwoud.
  • Ga op stap met de boswachters. Zij vertellen en tonen je hoe ze het bos beheren en beschermen.
  • Trek je sportschoenen aan voor enkele sportieve bosactiviteiten.Vertrek met de hele familie op bosavontuur, volg een interactief verhalenparcours of neem deel aan een spannende zoektocht.
  • Maak een uitzonderlijke wandeling langs en over het ecoduct van Groenendaal en kom alles te weten over deze belangrijke verbindingsweg voor de wilde dieren in het bos.
  • Schrijf je in voor een sessie bosbaden en beleef het bos op een andere manier.
  • Kinderen kunnen op een interactieve manier het leven in het bos ontdekken, of zich uitleven in de ruime speelzones.
  • Neem deel aan een workshop (brood)bakken in een gerestaureerde bakoven.
  • Kom ravotten in het speelbos,maak je voeten lekker vuil op het blotevoetenpad, leer je eigen pijl en boog maken, behoud je evenwicht op de slackline of ontdek een van je andere natuurtalenten

Deel tijdens deze dag jouw ideeën met de beheerders van het bos en neem een van de gratis kaarten van het Zoniënwoud mee zodat je zelf een fiets- en wandeltocht langs de mooiste wegen kan uitstippelen.

Proef lekkere streekproducten op de boerenmarkt en geniet van de terrasjes in het groen. Verschillende horecagelegenheden in en rond het Zoniënwoud zorgen ervoor dat je je honger en dorst kan stillen.

Draag je het bos een warm hart toe en heb je zin om zelf een steentje bij te dragen als vrijwilliger, natuurgids,..kom dan zeker kennis maken met de vele partners. Bij hen ontdek je hoe je je kan inzetten voor het bos.

De activiteiten worden gecentraliseerd rond de toegangspoorten van het Zoniënwoud: Rood Klooster, Renbaan Bosvoorde, Groenendaal, Middenhut, Jezus-Eik, Arboretum Tervuren, Park van Tervuren, Domaine Régional Solvay.

Alle activiteiten zijn gratis. We nodigen iedereen uit om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen, of om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

De Dag van het Zoniënwoud wordt georganiseerd door Stichting Zoniënwoud – Fondation Forêt de Soignes met de steun van de beheerders van het bos (Agentschap voor Natuur en Bos, Leefmilieu Brussel en Département de la Nature et des Forêts), in samenwerking met de betrokken gemeentes en dankzij het enthousiasme van alle betrokkenen die zich inzetten voor de organisatie van interessante en gratis activiteiten! De Dag van het Zoniënwoud is het orgelpunt van ‘De Week van het bos’.

DAG VAN HET ZONIËNWOUD 2021

Zondag 17 oktober 2021

Het volledige programma, de inschrijvingsprocedures, de bereikbaarheid van de toegangspoorten en de COVID-maatregelen kan je raadplegen op:

www.zonienwoud.be

https://www.facebook.com/foretdesoignes.zonienwoud

https://www.instagram.com/foretdesoignes_zonienwoud

#samenvoor hetzonienwoud

#zoniënwoud

Praktische info

Datum
Zondag 17 okt. 2021
09:30u - 17:00u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
parking van de onthaalpoort Groenendaal - Bosmuseum
Duboislaan 2,
1560 Hoeilaart
Locatie
Organisatie:
  • Natuurgroepering Zoniënwoud vzw