Tocht of parcours
Alle leeftijden

Dag van de Trage Weg met feestelijk inwandeling van een nieuwe verbinding!

Op 16 oktober is het Dag van de Trage Weg. Jaarlijks wordt er in samenwerking met de dienst milieu, de dienst cultuur en de milieuraad een wandeling georganiseerd langs en rond trage wegen en wordt er een nieuwe trage weg of verbinding tussen trage wegen feestelijk geopend.

Voor de editie 2021 zal de verbinding tussen de Keibergstraat en de Reigermolenstraat geopend worden. Voor het openen van deze trage weg wordt er voorzien in een georganiseerde wandeling. Deze wandeling wordt zowel in groep georganiseerd als individueel. Loop- en wandelclub Presto maakte reeds 2 wandelingen op die starten aan de sporthal in Ichtegem (Keibergstraat):

  • De eerste route is 4 km lang en passeert langs vier trage wegen
  • De tweede route is 7 km lang en passeert langs zes trage wegen

Beide routes starten aan de inrit van de parking. Daar zullen de routes ook afgebeeld worden. Vanaf de parking steken we de Keibergstraat over en beginnen we de wandeling in de Weidestraat. De route wordt aangeduid met fluogele pijlen. Op een bepaald punt (in de Veldstraat) splitsen de routes. Een bord met pijlen markeert welke richting men moet volgen voor de gekozen afstand. Beide routes eindigen op de parking aan de sporthal.

Zaterdag 16 oktober om 10u wordt de route van 4 km ingewandeld. Afspraak aan de sporthal te Ichtegem. De wandeling eindigt ook terug aan de sporthal in Ichtegem waar de gemeente een drankje voorziet.

De route wordt gemarkeerd tot na het weekend en blijft ook nadien nog toegankelijk voor individueel wandelplezier.

Praktische info

Datum
Zaterdag 16 okt. 2021
10:00u - 13:00u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
Sporthal Ichtegem
Keibergstraat 32,
8480 Ichtegem
Locatie
Organisatie:
  • gemeente Ichtegem
Contactgegevens