Tocht of parcours
Bekendmaking en feest
Spel en avontuur
Alle leeftijden

Dag van de Trage Weg in Bovekerke

Meer en betere paden en weggetjes voor voetgangers, fietsers en ruiters. Dat is waar Dag van de Trage Weg om draait. Van een eeuwenoude buurtweg tot een onbekend wandelpad of een nieuw doorsteekje tussen wijk en centrum: voor fietsers, wandelaars en ruiters maken trage wegen het verschil. Ze zijn veilig, snel, gezond, mooi en -boven alles- het verkennen waard! Met Dag van de Trage Weg vragen mensen, verenigingen en gemeenten op een fijne manier meer aandacht voor trage wegen.

Verken de trage wegen

Maak kennis met de trage wegen in Bovekerke tijdens een van onze wandelingen (4 km of 7 km), neem een kijkje bij de verschillende infostanden en versterk de innerlijke mens met een hapje of een drankje. Voor de kinderen is er een leuke zoektocht en kunnen er ook suggesties gedaan gedaan voor de nieuwe, officiële wandeling die die dag wordt ingehuldigd.

Wandeling met gids in het Arboretum

Daarnaast kan je in het Arboretum ook deelnemen aan een gegidste wandeling langs de verzameling van 140 boomsoorten van over heel de wereld. Hiervoor kan je je inschrijven op www.ticketwinkel.be/balluchon.

Iedereen van harte welkom op zondag 18 oktober, tussen 14u00 en 18u00 in het Arboretum van Bovekerke!

Voorzie een mondmasker en comfortabele wandelschoenen. Aangezien de wandelingen langs kleine weggetjes passeren, zijn deze niet toegankelijk met een rolstoel of kinderwagen.

Opgepast: deze activiteit vindt plaats onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Praktische info

Datum
Zondag 18 okt. 2020
14:00u - 18:00u
Prijs
Prijs: Gratis
Locatie
Koekelarebos (Arboretum)
Bovekerkestraat 9,
8680 Koekelare
Locatie
Organisatie:
  • Gemeentebestuur van Koekelare
Contactgegevens