Tocht of parcours
Alle leeftijden

Bezoek brouwerij Oud Beersel met natuurwandeling naar het kasteel van Beersel

Ontdek gedurende een wandeling wat Brouwerij Oud Beersel en het beroemde Kasteel Beersel verbindt. Gedurende onze wandeling, even ten zuiden van Brussel en in de verrassend groene Vlaamse Rand, ontdekken we twee juweeltjes in het hart van het Zenne dal: Brouwerij Oud Beersel en Kasteel Beersel.

Het verhaal van een authentieke Geuze-brouwerij

Onze reis begint met een rondleiding door Brouwerij Oud Beersel. Onze gidsen laten je zien hoe spontane fermentatie en wilde gisten gebruikt worden om lambiek te brouwen en hoe belangrijk het steken (mengen) is voor het verkrijgen van Oude Geuze en Oude Kriek.Natuurlijk mag je de "Oude Geuze" proeven terwijl je daar bent. Daarna slenteren we door de "Kriekerij" van de brouwerij de wildernis in, waar het uitzicht op Brussel en zijn omgeving even mooi als indrukwekkend is.

Kasteel Beersel

In 1489 werd kasteel Beersel gebombardeerd door een boze Franse militie die de heerschappij van Maximiliaan I, de toenmalige heilige Romeinse keizer, wilde dwarsbomen. Dus, wat heeft het voor zin om je dit nu te vertellen? Nou, net achter Brouwerij Oud Beersel werden de kanonschoten afgevuurd. We zullen u tijdens de natuurwandeling informeren over de details van deze historische gebeurtenis. Zodra we het kasteel van Beersel bereiken, geven we je een korte introductie van de basis. De dag rondt perfect af met een kans om een echt Lambic bier te proeven!

Agenda

10:00: Rondleiding door Brouwerij Oud Beersel, 1 proeverij "Oude Geuze"11:00: natuurwandeling naar kasteel Beersel, verhalen over het bombardement van kasteel Beersel11:30: toegang tot kasteel Beersel, korte introductie, 1 proeverij "lambiekbier"12:00: terugkeer naar de brouwerij12:30: Einde

Datum & Tijden

Zaterdag 17 oktober 2020 om 10:00Prijs: €18Deze prijs is inclusief de rondleiding, inclusief proeverijen + toegangsbewijs kasteel Beersel

Inschrijven

Vooraf inschrijven (en betalen) is verplicht via https://www.vzwdegeuzen.be/inschrijven-kasteel-en-brouwerij/

INSCHRIJVEN VOOR KASTEEL EN BROUWERIJ

Max. aantal deelnemers:20 personen; 8 bubbels

Duur activiteit

2,5 uur

Praktisch

De uitleg gedurende de wandeling is in het Nederlands.Stevige wandelschoenen zijn sterk aangeraden.Startpunt: Brouwerij Oud Beersel, Laarheidestraat 230-232, 1650 BeerselEindbestemming: Kasteel Beersel, Lotsestraat 65, 1650 BeerselWie met de auto reist, loopt na het kasteelbezoek terug naar de brouwerij.

Wie met het openbaar vervoer reist:

Bus 154 "De Lijn" stopt voor de deur van Brouwerij Oud BeerselJe kan rechtstreeks van het kasteel naar het nabijgelegen station Beersel gaan

Algemene voorwaarden

Reserveren:

Omdat we maar weinig ruimte hebben, om no-shows te voorkomen en om ervoor te zorgen dat er alleen mensen komen die echt een brouwerijbezoek willen, is reserveren verplicht.Hierdoor kunnen we de noodzakelijke maatregelen nemen om uw gezondheid en die van onze gids te beschermen.

Annuleren:

Reserveringen die worden geannuleerd kunnen niet vergoed worden. Natuurlijk stellen we het op prijs als we wel bericht krijgen dat u niet kunt komen, zodat evt. andere geïnteresseerden een kans krijgen. We kunnen maar een beperkt aantal gasten tegelijkertijd ontvangen. Reserveer AUB zoveel mogelijk gelijktijdig voor huisgenoten / bubbelgenoten.

Huisgenoten/bubbelgenoten mogen met elkaar aan een tafel zitten.

We stellen het op prijs als u op tijd aanwezig bent. Het is niet mogelijk te wachten op laatkomers, tijdens de rondleiding aan te sluiten, of de rondleiding vroegtijdig te verlaten.

Door te reserveren en/of deel te nemen verklaart u geen corona-gezondheidsklachten te hebben, geen verdachte symptomen te vertonen (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C) of samen te leven met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C) of benauwdheidsklachten.

Aanraken van voorwerpen in de brouwerij is niet toegestaan. De gids opent en sluit de deuren.

Gebruik van mondkapje is verplicht tijdens de rondleiding en aanwijzingen van de gids zijn op te volgen.

Houd u zoveel mogelijk aan de 1,5m afstand.

Praktische info

Datum
Zaterdag 17 okt. 2020
10:00u - 12:30u
Prijs
Prijs: € 18
Locatie
Brouwerij Oud Beersel
Laarheidestraat 230,
1190 Beersel
Locatie
Organisatie:
  • De Geuzen van Oud Beersel vzw
Contactgegevens