Tocht of parcours
Alle leeftijden

3 uitgepijlde routes en 1 begeleide lange-afstandstrail

Dag van de Trage Weg is dé opendeurdag voor alle trage wegen, en de Stad Hasselt wilt hiervoor ook haar trage wegen extra in de spotlights zetten. Sinds 2020 is de Stad Hasselt bezig met de opbouw van een visie rond trage wegen en is het eens zo leuk om het huidige aanbod al eens voor te stellen aan het publiek!

Speciaal voor deze dag zijn er een aantal kortere & langere wandelingen uitgewerkt. Bedoeling is om de minder bekende trage wegen in de kijker te zetten; verwacht dus zeker geen populaire routes en platgetreden paden, maar wel verborgen pareltjes en interessante doorsteekjes!

Er zijn drie kortere tot middellange routes voorzien, die individueel afgestapt kunnen worden en op terrein bewegwijzerd zullen zijn (pijlen Dag van de Trage Weg). Je kan deze routes eender waar starten, het zijn lusjes dus je komt zeker terug bij je beginpunt uit.

1. Route Banneuxwijk - korte stadswandelroute van 4.6 km - voornamelijk verharde wegen. Raadpleeg de overzichtskaart of download de route: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/11531086/recreatieve-wandelroute/dvdtw-route-banneux


2. Route Catharina/ Hollands Veld - korte stadwandeling van 5.5 km - voornamelijk verharde wegen. Raadpleeg de overzichtskaart of download de route:
https://www.routeyou.com/nl/route/view/11531133/fietsroute/dvdtw-route-catharina-hollands-veld


3. Route Stevoort/ Schimpen - Middellange wandeling van 12,3 km - afwisseling tussen verharde en onverharde paden. Raadpleeg de overzichtskaart of download de route: https://www.routeyou.com/nl/route/view/11531156/fietsroute/dvdtw-route-stevoort-schimpen

Daarnaast wordt er voor de getrainde enthousiastelingen ook één begeleide lange-afstandstrail van 30 km aangeboden. Start- en eindpunt van deze wandeling is het treinstation van Kiewit, waar je gemakkelijk naartoe kan komen met het openbaar vervoer of de auto gratis kan parkeren op de carpoolparking. Omdat dit een dagvullend programma is, zal er op verschillende momenten een rustmoment aangeboden worden, waar ook sanitaire voorzieningen zijn:
stop 1 – Welzijnscampus 2 – 7 km
stop 2 – sportzone Stevoort – 17 km
stop 3 – Prinsenhof – 25 km

Stevige wandelschoenen, regenkledij/zonnecrème en eten/drinken voor onderweg zijn een must. Tijdens de middagpauze is er mogelijkheid tot bijtanken in de cafetaria van de Stevoortse Tennisclub.

Samenkomen aan station Kiewit om 08u30. Stipt vertrek van de wandeling om 09u00. Einde wordt verwacht tussen 18u en 18u30 (incl. pauzes).

Deelname is gratis maar inschrijving is verplicht! Er zijn slechts een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk, dus aarzel zeker niet als je deze uitdaging wel ziet zitten!

Hiervoor mail je naam, voornaam, gsm-nummer en aantal deelnemers naar grondbeleid@hasselt.be voor maandag 10 oktober!. Voor vragen of extra info kan je ook op dit e-mailadres terecht.

We wensen jullie alvast een leuke Dag van de Trage Weg toe en hopelijk tot dan!

Praktische info

Datum
Zondag 16 okt. 2022
08:30u - 18:30u
Prijs
Prijs: gratis
Locatie
Station Kiewit
Guffenslaan 16,
3500 Hasselt
Locatie
Organisatie:
  • Stad Hasselt
Contactgegevens